У Львові реставрують під’їзд з унікальним стінописом. Фото

3357 0
В історичному будинку на проспекті Свободи, 33, розпочались реставраційні роботи з відновлення унікальної сходової клітки.
фото: urban-project.lviv.uа

фото: urban-project.lviv.uа

Сходова клітка будинку  на проспекті Свободи, 33 відзначається особливою формою та просторовою красою. Напівовальні сходи без поручнів вільно здіймаються вгору; світло через засклену дахову конструкцію проникає донизу до першого поверху. Ця сходова клітка перебуває в "особливо жалюгідному" стані: сходинки ламаються, а самі сходи небезпечно завалюються всередину; скляний дах – пошкоджений, всередину ллється дощ, вода руйнує дерев’яні елементи сходів, – зазначають реставратори на сайті urban-project.lviv.uа.

Попередні дослідження, які були проведені на цій сходовій, показали, що тут є цінні стінописи. Після планування львівські реставратори розпочали роботу. На сходовій клітці змонтовано риштування. На час робіт тут буде встановлено тимчасові сходи, аби демонтувати й реставрувати пошкоджений сходовий марш. Для захисту від негоди відремонтують дах. Водночас очищатимуть стіни.

Читайте також: Туристи їдуть – львів’яни лишаються: 5 фактів про те, як змінюється місто для мешканців

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!