Перше будівництво житла для переселенців у Львові мають почати у квітні. Де саме

22154 0
У Ратуші нині обговорюють кілька ділянок у межах міста, де можна звести тимчасове модульне житло для переселенців, утім усіх локацій не називають.

У Львівській міській раді розглядають декілька ділянок під будівництво модульного житла для переселенців. Йдеться про землю на 12 га на вул. Величковського в Рясному, 2 га на вул. Тракт Глинянський, а також 8 га у Дублянах. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

У Ратуші нині обговорюють ці та інші ділянки у межах міста, де можна звести тимчасове модульне житло для переселенців, утім їх не називають, щоб не провокувати зайвих дискусій. Натомість одне з будівництв планують почати уже у квітні цього року.

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

«Ми пропрацьовуємо з міністерством і з міжнародними організаціями питання фінансування. Визначили декілька локацій, де таке житло можна розмістити. Але треба ще тиждень, як мінімум, щоби все зібрати до купи. Це не є проста справа. Зараз назву місця і почнуться якісь дискусії, а нам треба робити», – повідомив у коментарі Тvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий.

Заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко каже, що в області тимчасове модульне житло для переселенців, а також багатоповерхові житлові будинки зводитимуть у місцях, де є інфраструктура – каналізація та інші мережі, та робочі місця.

«Ми лише збираємо інформацію, де можна збудувати житло, де є земельні ділянки, якась інфраструктура. Це має бути і модульне житло, і постійне. Усі райони уже надали інформацію про ділянки, а Львівський ще ні. Будемо прив’язувати будівництво житла до об’єктів інфраструктури, де сконцентроване виробництво, куди переміщуються підприємства зі Сходу і центру, де потрібен людський ресурс. У кожному районі йдуть перемовини, щоби почати перебазування тих чи інших підприємств з регіонів», – каже у коментарі Tvoemisto.tv Юрій Бучко.

Він додає, що нині невідомо, скільки саме людей залишаться у Львові та області на постійно, але заступник голова ЛОВА певен, що житло потрібне для сотень тисяч людей.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Нагадаємо, що Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Садовий також говорить, що орієнтовно мільйон доларів на день вартує проживання людей, які приїхали. Йдеться про продукти харчування і предмети гігієни. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців, утім, конкретних районів поки що не назвав.

У Львові тимчасово переміщені особи можуть знайти роботу, звергнувшись у найближче територіальне відділення центру зайнятості населення. Навіть, якщо в громадян немає повного пакету документів чи вони частково втрачені, у центрі зайнятості братимуть на облік. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!