У Львові шукають художника для оновлення мурала

2214 0
На стіні одного з будинків у Львові зображено комуністичну символіку – серп і молот. Тож мешканці району звернулися з проханням оновити мурал. Нині у місті розпочинають збір пропозицій від художників, яким чином можна замалювати радянську атрибутику, не знищивши вже існуючий мурал. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

«На панно, що на вул. Сихівській, 2, зображено космонавта з голубом в одній руці та серпом і молотом – в іншій. Цю радянську символіку помітили мешканці, які і звернулись до нас. До вирішення проблемного питання ми вирішили залучити експертів», – розповідає голова Сихівської районної адміністрації  Ірина Маруняк.

За словами проректора Академії мистецтв Романа Яціва, сьогодні це панно – морально застаріле і жодної художньо-естетичної цінності не має, тож його потрібно зняти, а на тому місці розташувати нову композицію. Натомість, Вікторія Сусак, мистецтвознавець із Галереї мистецтв, вважає панно ідеалізованим, а не агресивним, свідченням епохи, яке варто зберегти, замалювавши частину із символікою.

Читайте також: «Наскельні» малюнки Львова: 8 міських муралів

Проте, аби виконати закон про декомунізацію, саму комуністичну символіку все ж потрібно замалювати. Таким чином, вислухавши різні думки експертів, було прийнято рішення про оновлення існуючого.

Зацікавленим художникам слід зголошуватись за адресою: пл. Ринок 1, каб. 115 (управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради). Власні ідеї щодо оновлення зображення необхідно подати в електронному варіанті до 20 березня.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!