У Львові й інших містах серед підлітків шириться рух «Редан». Що про нього відомо

16691 0
Небезпечний молодіжний рух ПВК «Редан» шириться містами України.
фото із соцмереж

фото із соцмереж

У понеділок, 27 лютого, біля ТРЦ Forum Lviv попередили масштабну бійку серед підлітків. На місці працювали кілька екіпажів поліції, які призупинили дії підлітків. Про це повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич. Водночас у поліції Львівської області у коментарі Tvoemisto.tv зазначили, що деталей інциденту не мають.

Зазначимо, що небезпечний молодіжний рух ПВК «Редан» нещодавно почав ширитися в Україні. У мережі публікують відео та фото з масових акцій цього неформального угруповання (зокрема, їх зафіксували у Івано-Франківську, Полтаві, Рівному та Харкові). Ймовірно, саме цей рух сьогодні і зафіксували у Львові. 

Відео з закликами вступити до так званого ПВК «Редан» набирають велику кількість охоплень в соцмережі Tik-Tok. Уже є канал у Telegram «ЧВК Україна», де створені чати для залучення підлітків до небезпечного угруповання з Києва, Рівного, Луцьку, Львова та Донецька. 

Що відомо про ПВК «Редан»?

Угруповання складається з прихильників аніме. Головна особливість у тому, що підлітки одягають футболки із зображенням павуків і цифри 4. Це запозичення з аніме Hunter x Hunter. Підлітки збираються великими групами в громадських місцях і влаштовують бійки між представниками двох субкультур.

Ця неформальна організація вперше з’явилася в росії. Представники субкультури виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. ПВК – це приватна військова компанія, однак учасники цієї субкультури стверджують, що така назва лише жарт. Очолює цей рух хлопець на ім'я Алі. Він гравець у Dota 2 і Counter-Strike. 

Ймовірно, рух «Редан» створили у вересні 2022 року, проте вірусна популярність до них прийшла лише у лютому 2023 року після подій у московських ТЦ. Тоді представники ПВК «Редан» влаштували масові сутички з футбольними фанатами, і поліція затримала декількох підлітків, порушивши проти них кримінальні справи. На правду, початкова мета цієї субкультури – протидія булінгу неформальних підлітків. Саме для цього вони почали збиратися у групи, але у результаті це вийшло з-під контролю.

Наталія Вареник

Відео: Facebook Ігоря Зінкевича

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!