У Львові стартує прийом заявок на Громадський бюджет, на який цьогоріч передбачили 75 млн

1253 0
Подача проєктів традиційно триватиме від сьогодні до 15 вересня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові починається прийом заявок на Громадський бюджет Львова 2021-2022. Цього року на проєкти, які переможуть, місто передбачило 75 млн гривень, повідомляє Львівська міська рада. 

Читайте також: Замість хащів ботанічний сад. Як львів'янин перетворив сквер на квітучий сад

За ці кошти наступного року можна буде реалізувати щонайменше вісім великих і близько 100 малих проєктів у Львові та громадах. Подача проєктів триватиме один місяць - до 15 вересня. 

Через карантинні обмеження цього року у процедуру подачі заяв внесли незначні технічні зміни.

Йдеться про те, що для зменшення ризиків, пов’язаних з пандемією коронавірусу, було запроваджено електронний збір підписів. 

«Для подачі малого проєкту потрібно зібрати 15 підписів на його підтримку, для великого – 50. В попередні роки це можна було зробити в паперовому вигляді: роздрукувати підписний лист, зібрати ці підписи, зробити фото та завантажити в електронну систему», - каже начальник відділу розвитку мікрогромад та громадських ініціатив Орест Файфурка.

Люди таким самим способом, як вони пізніше голосуватимуть, за допомогою електронної ідентифікації, зможуть віддати свій голос вже на стадії збору підписів, щоб спростити роботу для автора. Також передбачено, що засідання робочої групи по Громадському бюджету може відбуватися онлайн. 

Всі проєкти поділяються на два види: малі проєкти та великі проєкти та дві категорії: «Освітні та медичні проєкти» та «Інші проєкти».

Хто може стати автором проєкту 

  • Особа, якій не менше 16 років;
  • Громадянин України, іншої країни чи особа без громадянства, яка має ідею щодо покращення Львова;
  • Місце проживання особи зареєстроване у м. Львові (м. Винники, смт. Рудно, смт. Брюховичі,  м. Дубляни;с. Великі Грибовичі, с. Збиранка, с. Малі Грибовичі;с. Гряда, с. Воля-Гомулецька, с. Зашків, с. Завадів, с. Зарудці; с.Лисиничі, с. Підбірці; с. Рясне Руське, с. Підрясне);
  • Місце народження особи зареєстроване у Львові;
  • Місце навчання також у Львові, що підтверджується відповідним документом.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!