У Львові створять ще одну робочу групу, щоб зупинити хаотичну забудову Під Голоском

1398 0
Раніше міська рада вже збирала робочу групу з місцевих мешканців щодо проблем цього мікрорайону, але потім вона припинила свою роботу.

Цього тижня у Львові створять оновлену робочу групу для вирішення проблем мікрорайону Під Голоском. Наступного понеділка відбудеться спільний виїзд посадовцців та мешканців на місце. Очолить робочу групу керуюча справами виконавчого комітету Наталія Алєксєєва, повідомили у мерії.

Читайте також: Львів'яни вийшли на протест проти забудови у мікрорайоні Під Голоском. Фото

Минулого тижня кілька десятків мешканців мікрорайону вийшли на акцію протесту проти хаотичної ущільненої забудови району, який, в свою чергу, позбавлений соціальної інфраструктури. 

«Мешканців дістало. Дістало те, що нас не чують. Дають обіцянки, які не виконують. Нас дістало, що замість дитячих майданчиків будують чергові житлові комплекси, замість зони озеленення – чергові житлові комплекси, замість спортивних майданчиків – бізнес-центри з величезними парковками. Тому мешканці самоорганізувалися і вийшли на акцію непокори», – розповів один з мітингувальників Михайло.

Раніше міська рада вже збирала робочу групу з місцевих мешканців щодо проблем цього мікрорайону. Так, зробили певні напрацювання стосовно зелених зон, змін зонінгу ділянок, та в результаті робоча група припинила свою роботу.

Читайте також: Забудовник відновив дозвіл на будівництво багатоповерхівки на вулиці Малоголосківській у Львові

Нагадаємо, у травні минулого року виконком Львова призупинив видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у районі району Під Голоском. 

Та нещодавно Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про анулювання містобудівних умов та обмежень ТОВ «МС-МК 8» на будівництво багатоповерхівки на вул. Малоголосківській, 12Б.

Улітку 2020 року управління архітектури та урбаністики ЛМР провело аудит збудованих і запроєктованих будинків та об'єктів інфраструктури, що закладені у містобудівній документації району Під Голоском. Аудит показав, що тут мають поселитися 26 тисяч мешканців, хоча максимальний показник населення – 21 тисяча. Для зменшення площі забудови тут планували скоротити кількість ділянок, виставлених чи передбачених на аукціон, а також суттєво збільшити озеленення – до 20 гектарів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!