У Львові створили комісію, яка відстежуватиме законність будівництв

2015 0
Раніше ці функції виконувала комісія архітектурно-будівельного контролю.
Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Photo by Nico Benedickt on Unsplash

У Львові створили комісію, що повинна моніторити законність будівництв. Рішення прийняли, щоб запобігти порушенню законодавства та виявляти невідповідності будівництва містобудівним умовам. Про це йдеться у відповідному розпорядженні Львівської міської ради.

«Справа в тому, що на початку повномасштабної війни Кабінет міністрів прийняв постанову, якою припинив будь-які заходи державного нагляду, контролю в умовах воєнного стану. Тому міська інспекція архбудконтролю, як і всі інспекції в межах України, зараз позбавлена права проводити перевірки. Ми прийняли це розпорядження, щоб систематизувати роботу міської ради і визначити механізми реагування на звернення мешканців, які скаржаться на будівельні роботи, що вважають незаконними», – каже у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Петиція з вимогою накласти вето на реформу містобудування набрала необхідну кількість голосів

Він додав, що раніше такі звернення опрацьовувала і перевіряла міська інспекція архітектурно-будівельного контролю. Для того, щоб аналізувати звернення мешканців, вирішили створити комісію, яка прийматиме рішення чи даватиме рекомендації щодо звернень у правоохоронні органи в період воєнного стану.

«Є складна правова ситуація, в межах якої створена комісія мала б рекомендувати, як реагувати на дії, що пов’язані з будівництвом. Ми помітили, що ця проблема є комплексною і потрібна позиція районної адміністрація і представників юридичного блоку. Це рішення дозволяє нам оптимізувати внутрішню роботу і пришвидшити її в межах комісії», – додав він.

Читайте також: Як може змінитись забудова Львова через новий закон. Інтервʼю з Чаплінським

Нагадаємо, що в Україні триває активне обговорення нового законопроєкту про містобудування. Tvoemisto.tv у програмі «Тема тижня» розпитало колишнього головного архітектора Львова, ексзаступника міністра розвитку громад і територій з питань європейської інтеграції Юліана Чаплінського, як новий закон, якщо його підпише президент, може вплинути на забудову Львова, що це змінить та чому українські міста проти таких нововведень. Детальніше читайте за посиланням.

Ольга Коваль

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!