У Львові створили три мобільні групи, які перевіряють міжобласні автобуси

1926 0
Незабаром Covid-сертифікати чи ПЛР-тести можуть вимагати на міських і приміських маршрутах.
Фото: Politeka

Фото: Politeka

У Львові створили три мобільні групи, які вже протягом п’яти днів контролюють пасажирів у міжміських автобусах. Їхню роботу зосередили у Львові. Про це під час брифінгу сьогодні повідомив начальник управління транспорту та зв’язку ЛОДА Степан Рудницький.

«Роботу мобільних груп зосередили у Львові, бо якщо брати міжобласні автобусні сполучення, то більшість маршрутів проходять через Львів», – каже він.

Читайте також: На Львівщині провакциновано лише 30% перевізників

Кожного дня перевіряють від 30 до 50 транспортних засобів, при цьому виявляють 1-2 правопорушення за день.

«Сьогодні, наприклад, виявили пасажира, який ухилявся від використання маски, і на нього задокументували цей факт»– додає він.

За словами Степана Рудницького, за людей, які порушують режим, несе відповідальність перевізник і його представники, тобто водії. Перш за все, водії та пасажири повинні бути в масках, а кількість пасажирів у транспорті має відповідати кількості сидячих місць. При вході у транспорт наявність документу про вакцинацію від коронавірусу чи відсутність хвороби перевіряє також водій. У разі виявлення відсутності документа в пасажира, покарання нестиме водій. Якщо пасажир на вході мав маску, а пізніше її зняв, то поліція буде встановлювати порушення з боку пасажира.

Старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Львівської області Роман Марич каже, що від початку відпрацювання патрульні винесли на перевізників 9 адмінматеріалів і понад 200 на громадян за недотримання маскового режиму.

«Патрульні стоять на кінцевих зупинках. Коли приїжджає автобус, заходять люди, то патрульні перевіряють і у разі виялення порушень притягують їх до відповідальності їх. Штраф для пасажирів становить 170 грн, а для перевізників – 17 тис. за рішенням суду», – каже він. 

Читайте також: Львівщина може перейти в червону зону. Що зміниться

Керівник управління транспорту та інфраструктури Львівської міськради Орест Олеськів зазначив, що у Львові управління почало процес моніторингу ще з початку жовтня. Мобільні групи працювали над дотриманням карантинних норм і виявили проблему, бо 30% пасажирів і 10% водіїв були без масок.

«Моніторимо чистоту салонів та проводимо дезінфекцію, порушень наразі не виявляли. Йдеться і про автобусні, і про міські перевезення. Зараз ми не допускаємо переповнення салонів, а стежити за цим мають водії», – каже він.

Олеськів також додав, що управління транспорту наразі не планує збільшувати кількість транспорту на маршрутах. Станом на сьогодні, після закриття шкіл та переходу університетів на навчання онлайн, помітно падіння пасажиропотоку.

Читайте також: Від сьогодні почали діяти обмеження для поїздок потягами та літаками

Додамо, що останнє рішення Кабміну внесло більш жорстокі обмеження на міжобласних автобусних сполученнях, на залізниці та авіаперельотах. Тепер всі пасажири, які хочуть подорожувати за межі своєї області, повинні мати Covid-сертифікат (одну дозу чи дві), іноземний Covid-сертифікат про щеплення вакцинами, документ про отримання однієї дози вакцини, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на Covid-19.

За словами Степана Рудницького, рано чи пізно, вимагати документи можуть і на міських, і на приміських маршрутах.

Софія Шавранська



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!