У Винниках для дітей і дорослих з інвалідністю планують відкрити філію центру «Джерело»

2323 0
Соціальні послуги та допомогу тут зможуть додатково отримувати понад 20 людей з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку.
Фото: Христина Процак/Фейсбук

Фото: Христина Процак/Фейсбук

У Львові на вул. Миколайчука, 24 та у Винниках на вул. Галицькій, 12 планують відкрити нові осередки навчально-реабілітаційного центру «Джерело». У першому приміщенні вже завершують усі роботи, а ось у другому лише виділили приміщення та гроші на початок робіт. Наразі триває оформлення проєктно-кошторисної документації. Про це Тvoemisto.tv розповіла керівниця центру «Джерело» Зореслава Люльчак.

У приміщенні, що на вул. Миколайчука, допомогу та послуги вже найближчим часом зможуть отримувати 12 дітей з інвалідністю. У Винниках осередок відкриють приблизно через 2 роки.

«Приміщення у Винниках гарне і велике – майже 300 метрів квадратних. Там плануємо відкрити дві підгрупи – одну для дітей з інвалідністю, а другу для дорослих з інвалідністю. Попередньо розраховуємо, що допомогу зможуть отримувати близько 20 осіб – 10 дорослих і 10 дітей. У пріоритеті будуть ті, хто наближено проживає у цій місцевості», – каже Зореслава Люльчак.

За словами керівниці «Джерела», новий осередок у Винниках буде у приміщенні ЦНАПу.

Читайте також: Поблизу Львова планують відкрити кризовий центр для жінок з дітьми

«З бюджету розвитку Львова на філію у Винниках виділили 1 мільйон 800 тисяч гривень. Зараз приступаємо до виготовлення проєктно-кошторисної документації. Передбачаємо, що відкриємо філію приблизно через два роки. Кожна наша філія від початку старту до відкриття займає саме стільки часу», – додає Зореслава Люльчак.

Відомо, що тут планують зробити одну релаксаційну кімнату, де з людьми з інвалідністю зможуть займатися фізичними навантаженнями чи сенсорною інтеграцією, простір, де усі могли б спільно перебувати, снідати, обідати, та маленькі приміщення, де займатимуться індивідуально маленькими групами.

Усі приміщення хочуть зробити інклюзивними.

Читайте також: Як виглядатиме майбутній будинок для проживання людей з інвалідністю у Львові. Фото. Відео

Загалом реабілітаційний центр «Джерело» уже відкрив чотири осередки для осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, старших 18 років. Вони функціонують за такими адресами:

  • вул. Кирилівська, 3А;
  • вул. Роксоляни, 23;
  • вул. Б. Хмельницького, 195;
  • вул. В. Великого, 40.

 

У цих осередках молоді люди упродовж дня отримують соціальні послуги й ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців. За даними управління соціального захисту ЛМР, у Центрі «Джерело» отримують послуги понад 400 осіб, віком від народження і до 45 років. На 2021 рік із бюджету розвитку Львівської МТГ на соціальну галузь передбачили 22 млн грн.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!