В історичному будинку Львова замінили вікна за зразком автентичних. Фото

2124 0
Загальна вартість робіт - 70 тис грн

В історичній будівлі Львова, що на вул. Парковій, 12, замінили два пластикові вікна на дерев’яні. Спеціалісти виготовили два вікна за зразком збережених автентичних вікон з цього будинку. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

Загальна вартість робіт становить 70 тис. грн. З цієї суми 50% оплатило місто. Згідно з програмою співфінансування реставрації дерев’яних вікон та заміни пластикових на дерев’яні, при реставрації столярки 60% від вартості робіт оплачує міська рада, а 40% – мешканці. Якщо замінюють пластикові вікна на дерев’яні, то частки співфінансування – 50% на 50%.

Читайте також: У Львові відновили дубову браму вілли на вулиці Коновальця. Фото до і після

Нагадаємо, що раніше у Львові відновили металеву браму в будинку на вулиці Шота Руставелі, 34а, що поблизу Стрийського ринку. Загальна вартість реставраційних робіт становила 74 660 грн. З цієї суми місто оплатило майже 52 тис. грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!