У Львові для порятунку немовляти із вадою кишківника уперше використали вакуумне лікування інфекції

14292 0
Хлопчик був у важкому стані.
Фото: лікарня ОХМАТДИТ

Фото: лікарня ОХМАТДИТ

У Львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ, що на вул. Лисенка, 31 вилікували кількамісячного хлопчика з вродженою вадою кишківника – кишковою непрохідністю, внутрішньоутробною інфекцією, йдеться на їхній сторінці у Фейсбук.

Читайте також: В ОХМАТДИТі провели успішну операцію 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити

Перші місяці життя дитина фактично провела у лікарні – її двічі оперували в лікарні іншої області. Коли у дитини стан повторився втретє, батьки привезли двомісячне дитя у львівську лікарню.

За словами заступника директора лікарні ОХМАТДИТ з хірургічної частини Богдана Мальованого, у хлопчика був дуже важкий стан – кишкова непрохідність, декомпенсована форма, важка внутрішньоутробна інфекція. Дитину прооперували.

Одужання було непростим, рани не гоїлися, дитячий кишківник реагував на чхання, кашель та будь-які гігієнічні процедури. Відтак, команда хірургів наважились і вперше у Львові використала метод VAC-терапії або вакуумне лікування інфекцій. Це найсучасніший спосіб вилікувати найважчі інфекції, які неможливо лікувати всіма відомими способами.

У черевну порожнину маленького пацієнта лікарі помістили спеціальну систему з армуючої губки, покритої іонами срібла, і спеціальної плівки, якою закрили всі органи черевної порожнини від інфікованих. Живіт при цьому не зашивали. Дозований від'ємний тиск очищував рани від інфекції, тим самим лікарі могли продовжити лікування пацієнта.

Читайте також: У Львові прооперували 7-річну дівчинку, яка проковтнула дротик-декорацію із торту

«Дитину виписали додому. Поки що вона вдома зі стомою. Мама розповідає, що її синочок уже набрав вагу, тобто у нього все добре з обміном речовин, незважаючи на оперований кишківник, він добре їсть. Минулого тижня маленький пацієнт з мамою приїхав на контрольне обстеження. Зараз ми готуємося до наступної операції, щоб ліквідувати стому. Це буде фінальний етап лікування цієї дитини», – кажуть хірурги.

За усіма прогнозами лікарів, хлопчик буде вести звичайний спосіб життя і не відрізнятиметься від своїх однолітків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!