Центром Львова пройшла сотня людей у військових обладунках. Фото. Відео

18138 0
Сьогодні, 14 жовтня, у Львові відбувся Марш слави українських вояків. Захід приурочено до Дня захисника України та Дня створення УПА.

Близько сотні львівських реконструкторів, одягнених у військових форму української армії різних часів: від княжої доби до військових формувань ХХ століття, пройшли центром міста, привертаючи увагу перехожих. Люди були здивовані бачити вояків та конях та у лицарській формі.
 
 
«Основою нашого сьогоднішнього дійства є марш слави захисників України. У ньому взяли участь близько сотні осіб. З оркестром пройшли по центральній частині Львова.Ми хочемо показати, що історія української армії почалася не 70-100 років тому, а ще в ті часи, коли з'явилися вояки княжого війська. І триває й нині. Два роки тому ми голіруч виступили проти найсильнішої армії світу, дали їм по зубах. І вони це відчувають по сьогоднішній день», — Любомир Горбач, очільник громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять».
 
 
Після самого маршу дійство не закінчилося. Бійці повернулися на місце початку ходи, щоб продовжити показувати людям зброю та одяг різних часів української армії.
 
Нагадаємо, що 14 жовтня відзначають День захисника України. З цієї нагоди українці мають державний вихідний.
 
Підготували Микита Панасенко та Юрій Чміль
Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!