У пам'ятці на вулиці Чупринки відкриють відділення реабілітації та раннього втручання

2393 0
Йдеться про будівлю поліклініки №2, що на вулиці Генерала Чупринки. Тут планують повністю відремонтувати цокольне приміщення, замінити вікна, влаштувати вхід.
Фото:photo-lviv.in.ua

Фото:photo-lviv.in.ua

У Львові, у поліклініці №2, що на вул. Генерала Чупринки, 61, відреставрують цокольне приміщення. Там відкриють відділення фізичної реабілітації та раннього втручання. Сьогодні, 1 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради видали містобудівні умови та обмеження на реставрацію та переоблаштування цокольних приміщень у поліклініки.

Йдеться про будівлю поліклініки № 2, що на вулиці Генерала Чупринки. Вона є пам’яткою архітектури. Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив «5-тій міській клінічній лікарні Львова» містобудівні умови та обмеження на реставрацію приміщення. Тут планують повністю відремонтувати цокольне приміщення, замінити вікна, влаштувати вхід.

Після ремонту тут відкриють відділення фізичної реабілітації та раннього втручання. У ньому працюватимуть психотерапевт, невропатолог, отоларинголог, педіатр. У приміщенні також облаштують кімнату для занять лікувальною фізкультурою.

Будівля поліклініки є пам’яткою архітектури. Її у 1896 році для себе та своєї родини звів львівський архітектор Вінцент Равський – архітектор, скульптор, живописець, про це пише сайт Старі фотографії Львова. На початку 1930-х будівля перейшла у власність згромадження Служебниць Непорочної Діви Марії – найчисленнішого чернечого жіночого згромадження УГКЦ.Тоді її реставрували, добудували ліве крило.

На початку 1950-х років змінилося призначення лікувального закладу – у будинку розташувалися поліклініка невідкладної допомоги обласної клінічної лікарні та дитяча консультація Дитячої соматичної лікарні. У 1960-х роках поліклініка для дорослих переселилась, а у старій кам’яниці залишилася 5-та дитяча консультація, що існує досі.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!