У Львові тепер щодня можна вакцинуватися від Covid-19. Локації та графік

3820 0
Охочі можуть отримати щеплення в будь-який зручний для них день.

Починаючи з цього тижня, крім 7 центрів масової вакцинації, які діятимуть у ці вихідні, у новому форматі, на базі поліклінік чи лікарень, запрацювали ще й 12 стаціонарних пунктів вакцинації. Вони будуть відкриті з понеділка до п’ятниці. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Цими вихідними у Львові діятиме сім центрів масової вакцинації

«Зараз у Львові функціонує 12 стаціонарних пунктів вакцинації упродовж робочих днів, та ще 7 центрів масової вакцинації на вихідних. Тож охочі можуть отримати щеплення в будь-який зручний для них день. Тобто якщо зручніше не у вихідні, а у робочі дні – можна зателефонувати в один із цих 12 пунктів на базі наших поліклінік чи лікарень, і узгодити час і день вакцинації», – каже Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові запустили запис на масову вакцинацію від Сovid-19

Читайте також: П’ять годин під дощем. Як у вихідні люди вакцинувалися на «Арені Львів»

Загалом, за його словами, станом на сьогодні, у Львові провакцинували понад 112 тисяч осіб, з них першою дозою – понад 74 тисячі. Зараз триває навчання додаткових бригад, щоб вийти на показник від 5 до 10 тисяч щеплень в день, і мати 70, а згодом і 100 бригад вакцинації.

Як зазначив Андрій Москаленко, у центрах масової вакцинації щеплення проводять вакциною CoronaVac. Визначену категорію осіб щеплять вакцинами Pfizer та AstraZeneca. Також цього тижня Міністерство охорони здоров’я анонсувало, що в центри вакцинації надійде вакцина Pfizer, тож Львів також очікує цього надходження.

Читайте також: Вакцина Рfizer стане доступною у центрах масової вакцинації

Нагадаємо, центри вакцинації цими вихідними діятимуть у «Форумі Львів» (вул. Під Дубом, 7), «Вікторії Гарденс» (вул. Кульпарківська, 226а), Центрі Довженка (просп. Червоної Калини, 81), IQMED Clinic (вул. Липова Алея, 15), стадіоні «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199), «Spartak» (вул. Мазепи, 1Б), Сенсотеці (вул. У. Самчука, 22, Стрийський парк).

На вакцинацію можуть прийти усі зареєстровані в додатку «Дія», а також ті, хто має бажання вакцинуватись. Натомість записатися на вакцинацію у стаціонарний пункт можна за номером телефону (кожен пункт вакцинації має свій телефонний номер), у свого сімейного лікаря, або ж самостійно в електронній системі Helsi.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!