У Львові від коронавірусу померла вчителька. Учнів переводять на канікули

21247 0
Covid-19 підтвердили у двох дітей та шістьох вчителів цього ліцею.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У ліцеї міжнародних відносин ім. В. Стуса, що по вул. Повстанська, 14, на лікарняному перебуває 22 педагоги. У 6 з них підтвердили Covid-19, решта чекають на результати тестів. Одна з вчительок, на жаль, минулої п’ятниці померла внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції. Через стрімке зростання захворюваності ліцей від завтра йде на канікули. Про це Тvoemisto.tv повідомила директорка ліцею Світлана Уралова.

Читайте також: Гасити пожежу голими руками. Чому вчителів у Львові не тестують на Сovid-19

Як розповіла Світлана Уралова, одна із педагогів – вчителька зарубіжної літератури Наталя Кулинська померла. Covid-19 їй підтвердили у лікарні.

«52-річна Наталя Кулинська від середини вересня перебувала на лікарняному. Спочатку їй ставили діагноз гострий бронхіт. Але після 10 днів лікування їй так і не стало краще, тому госпіталізували у лікарню швидкої допомоги. Там їй і підтвердили коронавірус, але минулої п’ятниці вона померла», – каже Світлана Уралова.

За словами директорки, чимало дітей перебувають на самоізоляції.

«У ліцеї навчається 1 095 учнів. У 2 – підтверджений коронавірус, ще 22 – є контактними, бо є випадки ковіду. Приблизно 70 учнів не відвідують ліцей через хвороби. Відтак, зараз на самоізоляції перебуває 6 класів. Крім того, ще 7 старших класів вчаться на дистанційному за графіком», – каже Світлана Уралова.

Читайте також: У Львові від коронавірусу померла завідувачка дитячого садочка

Аби перервати ланцюг захворюваності, педагогічна рада ліцею вирішила перенести канікули з 9 до 16 жовтня. Далі вирішуватимуть, як саме працюватимуть, проте, найімовірніше, з 19 до 23 жовтня ліцей працюватиме дистанційно.

Нагадаємо, що від коронавірусу у Львові померла завідувачка дитячого садочка №163 Зеновія Мацьків, яка пропрацювала у садочку 27 років. Жінці було 67 років.

Напередодні Міносвіти підписало Меморандум про співробітництво зі страховими компаніями України: «СК «Альфа-Страхування», «Українська страхова група», «Універсальна», «Уніка», «ВУСО», щоб вчителі могли застрахуватися. Про те, скільки коштує таке страхування і чому вчителів у Львові не тестують на Сovid-19, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!