У Львові відбудеться фестиваль хорового мистецтва

1224 0
Гість фестивалю – LvivOpera Chamber Choir.
Фото: ФБ хору Жайвір

Фото: ФБ хору Жайвір

У Львові цих вихідних, 27 і 28 травня, відбудеться XVIII Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва «Жайвір скликає друзів». Про це повідомила на Facebook-сторінці хормейтерка Наталія Чмир-Козяр.

Виступи розпочнуться 27 травня о 12:00 на камерній сцені Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вул. Олександра Фредра, 1.

Зазначимо, що це благодійний фестиваль, метою якого є допомога військовим. Розпочнуть дійство виконанням «Боже великий, єдиний» М. Лисенко. Виконують усі учасники фестивалю.

Гість фестивалю – LvivOpera Chamber Choir – камерний хор під керівництвом Вадима Яценка. Українська хорова музика епохи бароко та класицизму у виконанні Камерного хору Львівської опери звучатиме на камерній сцені університету.

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv поспілкувалося з незмінною художньою керівницею, хормейстеркою і диригенткою цього колективу Наталією Чмир-Козяр про творчі плани, чому їй доводиться щороку оббивати пороги львівських шкіл та чому щорічний Всеукраїнський хоровий фестиваль «Жайвір скликає друзів» цього року опинився під загрозою зриву.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: Жайвір

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!