У Львові відбудеться конференція з міського розвитку. Програма

2606 0
Львів’ян запрошують на Другу німецько-українську конференцію з міського розвитку. Вхід вільний за умови попередньої реєстрації.

Під час Конференції представники та представниці всіх рівнів урядування Німеччини та України, а також громадянського суспільства, науки та бізнесу обговорюватимуть актуальні міжнародні тренди у сфері інтегрованого міського розвитку під загальним гаслом «Міста, комфортні для життя», інформують організатори.

Локація: Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18).
Час: 1-ше грудня, 9:00 – 17:30.
Вхід вільний. Зареєструватися можна до 30-го листопада (включно) за посиланням.

 

Обговорення основної теми конференції продовжиться в рамках трьох тематичних арен:

Aрена A: Партисипативні міста – вчасне та прозоре інформування громадськості щодо проектів міського розвитку, а також залучення різних груп суспільства до їх планування та реалізації;

Арена В: Екологічно збалансовані міста – екологічно збалансовані практики муніципального врядування та заходи, що сприяють сталому та ощадливому відношенню до ресурсів навколишнього середовища;

Aрена C: Креативні міста – інноваційні способи використання міського простору; заходи, спрямовані на зміцнення творчого середовища та креативної економіки у містах.

Читайте також: Як живеться львів’янам у центрі міста. Результати опитування

Професійний погляд на побудову комфортного для життя європейського міста представить у своїй доповіді пан Штефан Райсс-Шмідт, керуючий справами міста та очільник департаменту містобудування м. Мюнхен (Stadtdirektor und Leiter der Stadtentwicklungsplanung, Stadt München). Огляд актуальних викликів для формування міст, комфортних для життя, в Україні буде продемонстрований паном Владиславом Тимінським, програмним директором школи урбаністичних студій CANactions.

У рамках Конференції відбудеться презентація новоствореної мережі міст, що складається з Гайдельберга, Києва, Львова, Ляйпціга, Миколаєва, Нюрнберга, Оснабрюка та Харкова.

«Уже вдруге із великим успіхом відбувся конкурс на вручення Лейпцизької премії інтегрованого міського розвитку. Цього року ми отримали цікаві та перспективні проектні заявки. У рамках Конференції відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців за участі заступника Міністра пана Лева Парцхаладзе (Мінрегіон) та Державного секретаря пана Ґюнтера Адлера (BMUB). У ході офіційного прийому, що відбудеться після церемонії нагородження, ми хотіли би запропонувати можливість для подальшого обміну думками та обговорення тематик, представлених у ході Конференції», – анонсують організатори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!