Як війна змінила Львів. Депутати та чиновники зберуться на дискусію

1801 0
Керівники, депутати усіх фракцій Львівської міської ради, чиновники та представники громадського сектора зберуться на дискусію, щоб підсумувати, як цей рік минув для Львова.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Медіа-хаб «Твоє місто» 29 грудня о 16.00 проведе дискусію на тему «Розвиток Львова у час війни. Підсумки року». 

У 2022 році Львову не вдалось виконати бюджет розвитку. Про це у програмі «Тема тижня» Tvoemisto.tv наголосила голова бюджетної комісії Львівської міськради Наталія Шелестак. Місто уже затвердило бюджет на 2023 рік.

«Маємо бюджет у межах 12 мільярдів гривень – це загальний фонд, обов’язкові витрати, які не можемо не передбачити: зарплати освітян, управлінців, комунальників, поточні ремонти доріг, покриття видатків на різні обов’язкові програми, але не розвиток. 3 мільярди із них підуть на дофінансування освіти, 600 мільйонів – на профосвіту, 245 мільйонів – на охорону здоров’я, є гроші й на соціальний захист, культуру, мистецтво, спорт. Ми старалися, щоби жодна галузь не постраждала навіть в умовах війни, бо не має бути зменшення програм, орієнтованих на населення, особливо соціальних виплат, медицини», - пояснила Наталія Шелестак.

Читайте також: Багато коштів «з’їдає» транспорт. На що піде бюджет Львова

Основні запитання під час дискусії:

  • Як війна змінила місто;
  • як Львів пережив 10 місяців війни;
  • які основні виклики були і як їх долали;
  • наскільки інтегрувались в місті внутрішньо переміщені особи;
  • як змінюється в час війни місцеве самоврядування та чому сесії міської ради залишаються досі закриті.

Відповіді на ці та інші питання шукатимемо спільно на публічній дискусії незалежного медіа-хабу «Твоє місто», до участі запрошені:

  • Андрій Москаленко, перший заступник міського голови;
  • Юрій Мартинюк, керівник фракції «Варта»;
  • Вікторія Довжик, керівниця фракції «Самопоміч»;
  • Уляна Пак, депутатка фракції «Європейська Солідарність»;
  • Олекса Возняк, депутат фракції «Голос»; 
  • Андріян Гутник, депутат фракції «Свобода»; 
  • Тарас Радь, аналітик Громадянської мережі «ОПОРА».


Дискусія розпочнеться 29 грудня о 16.00Тvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах: у Facebook та YouTube-каналі медіа-хабу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!