У Львові відбудеться регіональна зустріч спільноти Тезе. Деталі

1634 0
Ініціатива належить самій спільноті Тезе та є відповіддю на неодноразові прохання з української сторони.
фото: galyleia.org.ua

фото: galyleia.org.ua

Із 27 квітня по перше травня 2018 року вперше у Львові відбудеться регіональна зустріч французької спільноти молодих християн Тезе. На зустрічі очікують понад дві тисячі учасників, утім станом на зараз зареєструвалося більше 250 учасників зі Львова та інших міст України, Білорусі, Польщі, Чехії, Австралії, Угорщини та Росії.

У Львові ми отримали підтримку від Блаженнішого Святослава Шевчука (УГКЦ), Його Преосвященства Філарета (УПЦ МП) та Його Преосвященства Мечислава Мокшицького (Римо-католицька церква у Львові).

Читайте також: Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво

Згідно з попередньою програмою, зустрічі відбуватимуться у кількох локаціях Львова, зокрема у будинках сімей, які прийматимуть молодь, у храмах та музеях у центрі міста, на стадіоні СКА, де відбуватиметься молитва та у парку імені Івана Франка, де за сприятливої погоди віряни обідатимуть.

«Ця зустріч називається регіональною, однак у ній зареєструвалися учасники із багатьох країн, і далеко не всі з них християни», – розповів брат Бенуа зі спільноти Тезе. 

За словами брата Бенуа, українська молодь може зареєструватися для участі у зустрічі у кілька способів, зокрема:

  • зареєструватися як звичайний учасник із будь-якого міста України;
  • взяти участь у одному з днів програми (для учасників, які не підпадають у вікову категорію 18-35 років);
  • для учасників зі Львова не потрібно реєструватися, оскільки вони мають місце проживання;
  • стати сім’єю, яка прийме на проживання паломників;
  • бути волонтером, яким необхідно зареєструватися до 1 березня.

 

Довідка:

Тезе – міжнародна християнська екуменічна спільнота із французського села Тезе. Сьогодні спільнота налічує більше ніж сто монахів різних національностей, що представляють протестантську та католицьку Церкви. Життя у спільноті сконцентроване на молитві та роздумах. Молоді люди із усіх континентів відвідують Тезе протягом цілого року, щоб взяти участь у її житті. Спільнота раз на рік проводить зустрічі паломників з усього світу в обраному місті. Також проводяться регіональні зустрічі, одну з яких і буде організовано у Львові цьогоріч.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!