У Львові відбудеться забіг За мир та рівність. Як долучитися

2185 0
Любителі бігу долучаються до масштабного національного забігу за мир та рівність, який пройде у 10 містах України, в тому числі й у Львові.
фото Богдана Ємця

фото Богдана Ємця

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй та біговий рух Runday організовують національний 5-кілометровий забіг, який пройде у 10 українських містах. Забіг відбудеться в суботу, 26 травня 2018 року, о 9-й ранку, повідомляють організатори.

Участь у забігу безкоштовна, відкрита для всіх і проводиться одночасно в 11 локаціях: Івано-Франківськ, Київ (Труханів острів та Оболонь), Коломия, Краматорськ, Львів (Стрийський парк), Маріуполь, Одеса, Сєвєродонецьк, Тернопіль і Харків. Для участі в забігу необхідно зареєструватися на веб-сайті Runday, де можна обрати найближчу з 11 локацій та отримати QR-код учасника.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер. Де гуляти навесні. Інтерактивна мапа

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv представниця руху Runday Олена Лащенко, у Львові забіг відбудеться у Стрийському парку.

«Ми вже два роки організовуємо забіги в кількох містах України. У Львові вони відбуваються щосуботи в Стрийському парку. Зазвичай у них беруть участь 50-60 осіб. Цього разу буде тематичний забіг, а тому ми очікуємо, що буде понад 100 учасників», – повідомила Олена Лащенко.

«Забіг за мир та рівність» присвячений Цілям сталого розвитку, зокрема двом Цілям, що мають особливу актуальність в українському контексті – Цілі 10: Скорочення нерівності та Цілі 16: Мир, справедливість та сильні інститути. Таким чином, окрім популяризації здорового способу життя, національний забіг має на меті сприяти солідаризації українців та активізації спільних зусиль із розбудови миру та створення рівних можливостей для всіх.

Про Runday

Runday – біговий рух, що взяв за основу популярну спортивну ініціативу parkrun, що виникла у Великобританії в 2004 році і набула міжнародного поширення. Її суть полягає у проведенні 5-кілометрових забігів щосуботи, до яких  можуть долучитися всі охочі незалежно від віку та фізичної підготовки. Результати пробіжок реєструються на сайті Runday, тож кожен учасник чи учасниця може подивитися свій час, стежити за прогресом або змагатися з друзями.

Читайте також: У Стрийському парку з'явилася плаваюча клумба

Впродовж майже 2 років було організовано 402 забіги, а учасники Runday подолали 28 920 кілометрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!