У Львові під час акції проти бізнесу Козака відбулися сутички активістів з поліцейськими

3519 0
У результаті сутички на вулиці Городоцькій у Львові травмовані четверо поліцейських.
фото національного корпусу

фото національного корпусу

Сьогодні, 23 лютого, у Львові активісти Haцioнального коpпycу провели блокування підприємств родини депутатів від партії «Опозиційна платформа – За Життя» Тараса Козака і Віктора Медведчука. Акція пройшла під стінами «Бетонбуду», «Капітал плази», «Будімексу» та «Трансмонолітавто».

Як повідомляють у Національному корпусі, під час акції протестувальників оточили екіпіровані поліцейські у шоломах та з кийками, перешкоджаючи проводити блокування. Поліція тримала активістів в оточенні близько години. Частину з них затримали.

Читайте також: Президент ввів санкції проти соратника Медведчука та його канали

«Hинішній протест – це продовження кампанії Нацкорпусу проти діяльності колаборантів на Галичині, що розпочалася 16 лютого. Тоді ми провели попереджувально-інформаційну акцію для привернення уваги громадськості й влади до проблеми», – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, у межах протесту у Національному корпусі вимагали розширити санкції проти Медведчука та Козака ще й на їхні родини.

Водночас за інформацією пресслужби поліції Львіської області, правоохоронці виявили близько 60 осіб, які поводилися агресивно, кидали димові шашки, намагалися підпалити шини та не реагували на зауваження поліцейських щодо припинення порушень правопорядку.

У результаті сутички на вулиці Городоцькій у Львові травмовані четверо поліцейських. Правоохоронці встановлюють зловмисників, причетних до побиття поліцейських. Шістьох активістів затримали і доставили у відділ поліції. За скоєне їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що нещодавно Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» та одного з Тараса Козака. Увечері 2 лютого, за кілька годин після накладення санкцій, його телеканали – ZIK, NewsOne та «112 Україна» – вже припинили мовлення. 

А його родичі володіють десятками квартир, будинками та земельними ділянками у Львові, звідки сам Козак родом. Детальніше – читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!