У Львові відкрили ательє, де працюватимуть жінки, які постраждали від насильства

1152 0
Кожна п’ята жінка у нашій державі стикається з тією чи іншою формою насильства.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Вчора, 22 червня, у Львові відкрили соціальне ательє «Butterfly». Частину прибутку ательє спрямовуватиме на заходи благодійного фонду «Батерфлай» щодо підтримки жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Соціальне ательє «Butterfly» – це приклад соціального підприємництва, місією якого є створення робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Адже часто жінка не йде від кривдника саме через матеріальну залежність від нього. Тобто основний акцент у роботі соціального ательє робимо саме на профорієнтацію та працевлаштування таких жінок», - зазначає Наталія Корчинська, співзасновниця соціального ательє «Butterfly», головний спеціаліст відділу сімейної політики управління з питань праці та сімейної політики.

Читайте також: У Львові планують відкрити «Ліцей Шептицьких» для 10-12 класів

Ательє також співпрацює з центром зайнятості, який допомагає знайти жінок, які хотіли б працевлаштуватися.

Перед запуском першої колекції, жінки, які постраждали від домашнього насильства взяли участь в арт-терапії. Вони малювали картини про людські цінності, ці картини лягли в основу принту для виготовлення шовкових хустин. Усі гості у подарунок отримали маленьку хустину з символічним принтом.

Ательє працює за адресою: м. Львів, вул. Дорога Кривчицька, 17А. Надає такі послуги: індивідуальне пошиття одягу, ремонт одягу, пошиття текстилю, машинна вишивка, машинна в’язка.

Нагадаємо, за даними Міністерства соціальної політики України, кожна 5 жінка у нашій державі стикається з тією чи іншою формою насильства. Йдеться про фізичний, психологічний, релігійний, економічний або репродуктивний тиск. Торік на Львівщині зафіксовано 19033 звернення від постраждалих осіб. З них: 18134 – від жінок, 709 – від чоловіків, 190 – від дітей.

Фото: ЛОДА

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!