СБУ відкрила кримінал проти компанії, що постачала «Епіцентру» призначені для ЗСУ бронежилети

6949 0
Уже при перших обшуках вилучили понад 1000 бронежилетів, які зараз передаватимуть на потреби Збройних Сил України.
Фото: Facebook/ЛОК

Фото: Facebook/ЛОК

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти постачальника бронежилетів, призначених як допомога для військових, які виявили у мережі торговельних центрів «Епіцентр». Наразі продовжують вести слідчо-оперативні дії з пошуку решти амуніції. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі управління СБУ у Львівській області.

За даними слідства, амуніцію, яка потрапила на полиці супермаркетів, виготовила одна з громадських організацій в Україні, а надалі через Черкаську ОВА її мали передавати на потреби ЗСУ. При перших обшуках вилучили понад 1000 бронежилетів на суму пона 12 мільйонів гривень, їх передаватимуть на потреби Збройних Сил України. У мережі «Епіцентр» заявили, що бронежилети поставила їм «Група Венето» і надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.

Читайте також: У Львові близько 80 підприємств належать росіянам

«Бронежилети ТЕМ 1, ТЕМ 2 поставлені в мережу торговельних центрів «Епіцентр» компанією «Група Венето». ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами. Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ 1 з декількох торговельних центрів», – додають вони у відповідь на запит Tvoemisto.tv.

Зазначимо, що наразі тривають слідчо-оперативні заходи для виявлення всіх причетних осіб і для встановлення решти партії амуніції.  

Нагадаємо, що спершу про незаконний продаж бронежилетів у мережі торговельних центрів «Епіцентр» заявили у Львівському оборонному кластері. Таку інформацію повідомили відразу кілька волонтерів, які бачили у магазинах плитоноски, схожі на виробництво ЛОК. 

За даними Youcontrol, ТОВ «ГРУПА ВЕНЕТО» зареєстрована у 2014 році у місті Черкасах. Керівником організації є Жученко Олександр Володимирович. Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Світлана та Юрій Бродські.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!