У Львові відкрили відремонтований пологовий на Некрасова, де можна народжувати у ванні

8040 0
Усі роботи обійшлися у понад 80 млн грн.
фото ірини гримак

фото ірини гримак

Сьогодні у Львівській обласній клінічній лікарні відкрили оновлений пологовий корпус. На капітальний ремонт будівлю закрили ще у серпні 2017-го. На роботи витратили близько 80 млн грн, повідомляють у лікарні.

Тут відреставрували фасад, облаштували гідроізоляцію та утеплили цокольний поверх, утеплили горищне перекриття та провели реконструкцію системи опалення. Крім того, у корпусі замінили усі вікна, батареї, комунікації – електрику, водопостачання, каналізацію.

Читайте також: У пологовому на вулиці Некрасова у Львові буде можливість народжувати у ванній 

У кожній палаті облаштовано ванну кімнату, також збільшено кількість палат спільного перебування матері і дитини. У відділенні створено 8 індивідуальних пологових залів та три операційні. На перепланованому першому поверсі розташовані приймальний покій та оглядовий кабінет, де проводитимуть необхідну діагностику пацієнтів.

Особливістю цього пологового буде можливість для вагітних народжувати у ванні. 

«У нас є ванна, де може народжувати вагітна. Маємо всіх спеціалістів, які потрібні для вкрай «важкої» породіллі. Є судинний хірург, загальний хірург, уролог, кардіохірург, кардіолог. Ми в цьому унікальні», – каже головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка.

Також, як повідомляють у лікарні, у пологовому корпусі – оновлені ліжка та меблі та частково обладнання.

Нагадаємо, пологове відділення Львівської обласної лікарні на вулиці Некрасова закрили на ремонт у серпні 2017-го. Згодом відкриття оновленого відділення анонсували на квітень 2018-гоОднак дату постійно переносили через низку причин. Зокрема, перший підрядник, за словами Михайла Гички, був недобросовісний, не виконував своїх зобов’язань та протермінував час виконання робіт.

У відділенні проводили капітальний ремонт інженерних мереж 1-го, 3-го і 4-го поверхів. Також мають закупити нове обладнання. Роботи виконує компанія «Орбудсервіс», що перемогла у відповідному тендері з пропозицією 56,9 млн грн. Усі роботи обійшлися у понад 80 млн грн. 

Фото Дар'ї Кучер та Ірини Гримак

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!