У Львові відкрили виставку сицилійської фотохудожниці «Острів часу»

1683 0
Фотовиставка Елізи Карлізі триватиме з 11 до 21 квітня в музеї етнографії.
фото: Ольга Гуцол

фото: Ольга Гуцол

Сьогодні, 11 квітня, у Музеї етнографії та художнього промислу на проспекті Свободи, 15 відкрилася виставка сицилійської фотохудожниці Елізи Карлізі «Острів часу». Організатори виставки — дирекція Музеї етнографії спільно з мистецтвознавцями Данилом Тканком та Андріаном Шевчуком.  

Під час презентації Еліза Карлізі поділилася листом свого тата, в якому йшлося про його тепле ставлення до України. Сам він не зміг приїхати. Фотохудожниця в Україні та, зокрема, у Львові вперше. Крім фотографій, Еліза представила свою відеороботу, у якій читала власний вірш.

«Мої роботи не є унікальними чи оригінальними, проте кожна з них має свою історію, свій підтекст», — наголосила фотографиня.

Виставка підготовлена в межах співпраці із сицилійськими партнерами — мерією міста Агрідженто.

Читайте також: Як у Львові створюють ікони зі старих меблів. Відеоісторія

«Острів часу» — багатолітній творчий проект, що поєднує поезію, прозові твори, живопис і фотомистецтво. Його мета — показати іншу Сицилію, без традиційних, часто хибних стереотипів (мафія, аграрний край), з її розмаїттям етнокультурних нашарувань, історичних метаморфоз та високою чуттєвою культурою. Львівська експозиція — це невелика частина проекту, вибрані фотороботи художниці з проекцією на жіночий образ як універсальний архетип сицилійської ідентичності.

Фотовиставка працюватиме кожного дня, окрім понеділка. Вартість повного квитка становить — 30 грн, пільгового — 10 грн.

Довідка

Еліза Карлізі, уродженка міста Агрідженто (Сицилія), завершила мистецьку та журналістську освіту в Мілані, працює як фоторепортер, журналіст, митець в Агрідженто, Палермо та Римі. Також займається літературною діяльністю. Громадський діяч та учасник не політичних громадських рухів в Сицилії, цікавиться українською культурою та просуває публікації пов'язані з українською тематикою в італійських часописах.

Ольга Гуцол,

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!