У Львові відновили одну із найвищих та найцінніших брам середмістя. Фото

3749 0
Вартість реставрації понад 49 тисяч грн з яких місто оплатило 70%, а іншу частину – мешканці.
Фото:  ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові у будинку, що на вулиці Театральній, 3, встановили відреставровану, за програмою співфінасування з мешканцями, браму. Вона одна з найвищих – висота дубової конструкції майже 4 метри. В оздобленні дверей використали цінний сплав нейзильбер, інформує ЛКП «Бюро спадщини».

«Ця дубова брама зроблена орієнтовно у 30-х роках ХХ ст. З того часу було втрачено елементи решіток, які були прикрашені рідкісним та специфічним сплавом нейзильбером – це спеціальна речовина з міді, нікелю і цинку. Окрім того, ми встановили нову клямку, максимально схожу до автентичної», – йдеться у повідомленні.

Браму відновили завдяки програми співфінансування з мешканцями.

Читайте також: У нещодавно відреставрованій історичній брамі на площі Ринок вибили вікно. Фото

«Загальна вартість реставрації становила понад 49 тисяч грн з яких місто оплатило 70%, а іншу частину – мешканці», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик.

Додамо, цьогоріч місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Нагадаємо, що у Львові на смітник викинули автентичну історичну браму. Її врятувала архітекторка Христина Бадзян. Вона передала браму Бюро спадщини і ЛКП пообіцяло її відновити.

 

Фото  ЛКП «Бюро спадщини»

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!