У Львові відновили унікальну браму-загадку. Фото до і після

12962 0
Брама розташована на вулиці Котлярській.
Фото: Олег Яськів

Фото: Олег Яськів

У Львові на вул. Котлярській у старовинному будинку під номером 10 відновили історичну браму. Про це повідомив громадсько-політичний діяч Олег Яськів.

За його словами, браму вдалося відновити за авторством Роксани Торської.

Читайте також: У центрі Львова відновили браму історичного будинку

«Для Роксани реставрація брами стала виснажливо тривалим процесом і складною системою задач з багатьма невідомими, яку вперше довелося розв'язувати. Причому у цій історії взаємодія з реставратором була чи не найлегшою справою, бо й справді йшла легко і без проблем. Найважче було об'єднати мешканців у ситуативну спільноту, яка погодиться реалізувати потрібну для всіх ціль, або простими словами – зібрати гроші, а також подолати стереотипи художніх смаків окремих учасників процесу», – йдеться у повідомленні.

Фото до
 
Фото після
 
 
Нагадаємо, що будинок на вулиці Котлярській, 10 належить кінцю ХІХ століття, він досі зберіг багато рідних деталей – кілька орнаментів метласької плитки, травлені шибки з букетами у дверях-ковбойках, кольорові скельця у внутрішньому світлику. Про належність до колишньої Краківської дільниці, переважно єврейської, нагадує внутрішній розпис з панорамою Єрусалиму. Його походження має дві версії: або хтось із мешканців хотів зберегти пам'ять про мандрівку, або тут була невелика синагога. 
 

Читайте також: Бруд – це вибір. Дві історії львів'ян, які самотужки відновили під'їзди в історичних будинках

Tvoemisto.tv дізнавалося, що надихає людей, які самотужки реставрують свої під’їзди у старих будинках, відновлюють втрачену історичну спадщину і вибудовують справжнє сусідське ком’юніті. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!