У Львові відреставрували браму з оригінальним оздобленням на вулиці Вітовського. Фото

1944 0
Вартість реставрації становила 59 тис грн
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Бюро спадщини у Львові допомогло відреставрувати двері на вулиці Вітовського, 10 із надзвичайним декоративним оздобленням.

Читайте також: Як виглядатиме будинок-пам'ятка архітектури на Личаківській,1 після реставрації. Візуалізація

«Цю браму спіткала доля більшості металевих брам у Львові: вона була занедбана та зафарбована в непримітний колір. Крім численних нашарувань старої фарби її раніше додатково обробили покриттям червоного кольору, а вже під ним нам вдалося віднайти її автентичний колір», – зазначив реставратор Ігор Добрянський.

Як повідомили у Бюро спадщини, фахівці вирівняли деформовану конструкцію брами, виготовили і встановили нову металеву клямку, а також відновили засклення брами, яке частково було забите металом.

Додатково реставратори придбали старий австрійський замок.

Читайте також: У Львові почали реставрацію пам'ятки архітектури на Проспекті Свободи

«Окрім розкішного кольору, брама має надзвичайне декоративне оздоблення. Звісно, багато елементів оздоблення було втрачено, ми відновили їх за зразком тих, які збереглися. Залишили оригінальний спосіб кріплення цих елементів, на заклепках. Також відновили полотно в місці, де стояв сучасний кодовий замок», – додав реставратор.

Загальна вартість реставрації становила 59 тис грн з яких місто оплатило 41 300 грн, а іншу частину – мешканці.

Фото Бюро спадщини

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!