У Львові відзначають 163-річчя від дня народження Івана Франка. Програма

2191 0
На львів'ян чекають екскурсії, концерт, презентації книжок, лекції і творчі зустрічі.
Джерело: Фотографії старого Львова

Джерело: Фотографії старого Львова

27 серпня 1856 року народився український письменник, поет, публіцист, перекладач, громадський діяч Іван Франко. Сьогодні його меморіальний музей «Дім Франка» запрошує львів'ян відсвяткувати уродини Каменяра. Про це Tvoemisto.tv повідомили організатори.

Читайте також: Франко має стати брендом Львова

Святкування розпочнуться о 10:00 покладанням квітів до пам’ятника Іванові Франку. А протягом усього дня у «Домі Франка» буде відчинено: гостей чекають на безкоштовні екскурсії.

Також цього дня у меморіальному музеї відбудеться виставка одного експоната «Відлік безсмертя. Історія годинника Івана Франка».

О 15:00 тут пройде урочисте нагородження лауреатів Премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, а о 18:00 львів'ян чекають у «Домі Франка» на святковий концерт до 163-ї річниці з дня народження письменника «Дарунок Франкові» за участі Академічного інструментального ансамблю «Високий замок», народного артиста України Святослава Максимчука, акторів львівських театрів та солістів Львівської національної філармонії.

Дивіться також: Як працює Дім Франка у Львові. Відео

Святкові заходи триватимуть і в середу, 28 серпня. О 14:00 відбудеться презентація книги Володимира Чистуха «Франко і Гузар: єднання поколінь», а о 16:00 – презентація польськомовних видань творів Івана Франка в упорядкуванні Івана Матковського.

У четвер, 29 серпня, о 15:00 львів'ян запрошують на лекцію директора музею Івана Франка Богдана Тихолоза «Лаври і терни Ловрана. Таємна історія вілли Central».

Читайте також: Дім Франка покаже родинну кухню письменника. Деталі

У п'ятницю, 30 серпня, о 15:00 у «Домі Франка» відбудеться зустріч з Ігорем Калинцем у межах циклу «Мій Франко», а в суботу, 31 серпня, о 17:00, тут пройде творча зустріч з народним артистом України Святославом Максимчуком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!