У Львові вшанували пам'ять Володимира Івасюка його піснями із гучномовців

1625 0
Сьогодні минає 40 років, відколи стало відомо про смерть композитора.
фото: wikiwand.com

фото: wikiwand.com

Сьогодні, 18 травня, у Львові вшанували пам'ять Володимира Івасюка. Минуло 40 років від того, дня, коли тіло музиканта знайшли у Брюховицькому лісі.

Аби нагадати про творчість Володимира Івасюка, у центрі Львова з гучномовців протягом двох годин лунали його пісні, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Життя Володимира Івасюка у 10 фото

«Пісні Володимира Івасюка популярні і сьогодні, їх переспівують сучасні виконавці, вони відомі по всьому світу. Володимир Івасюк – це людина, яку пам’ятатимуть покоління й покоління. Ми захотіли нагадати львівянам і гостям ці надзвичайно красиві, зворушливі композиції», – коментують в міськраді.

Володимир Івасюк – український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики, автор 107 пісень, найвідоміша серед яких – «Червона рута». Також він є автором 53-х інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, грав також на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні.

Читайте також: Піккардійська терція переспівала ще один хіт Володимира Івасюка. Відео

У 2011 році у Львові за ініціативи Святослава Вакарчука відкрили пам'ятник Володимирові Івасюку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!