У Львові вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Фото, відео

822 0
На місці колишнього концентраційного табору «Шталаг- 328» провели екуменічну панахиду за загиблими у Другій світовій війні.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 8 травня, у День пам’яті та примирення, у Львові вшанували загиблих у Другій Світовій війні 1939-1945 років.

Біля пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг- 328» провели екуменічну панахиду за загиблими у Другій світовій війні та спільно виконали гімн України і духовний гімн України «Боже великий єдиний».

За словами отця Віктора Кайди, стільки жертв, скільки забрала Друга світова війна, не можна просто проігнорувати. Церква молиться за всіх, проте саме у Другій світовій війні людей знищували такими масштабами, то це місце стало особливо пам’ятним.

Війна, яка триває зараз, також вражає втратами та масштабами.

«Коли ця війна закінчиться, думаю, ми ще дізнаємося також про страшні речі та великі втрати. Ми боремося, а Господь вирішує, тому завжди у нас має бути молитва. З нами Бог, а отже, правда», – каже отець.

Як зазначив представник правозахисної організації «Меморіал» Олександр, 9 травня – це «рускоє победобесіє», яке придумав Сталін, тому нам потрібно відзначати День пам’яті саме 8 травня.

«Війна ніколи не приносить нічого хорошого. Слова «Ніколи знову» має такий сенс, щоб ніколи це не повторювалося», – каже Олександр.

Юнак не знає, чи хтось із його рідних був у концтаборі, але йому відомо, що дідусь і прабабуся були під окупацією німецьких військ.

«Проте, навіть німці тоді не робили того, що зараз роблять москалі», – додав він.

Довідково

Друга світова війна – глобальний збройний конфлікт, що тривав від 1 вересня 1939 до 2 вересня 1945 року. У війні взяли участь понад 60 країн. Безпосередню участь у бойових діях брали понад 100 мільйонів осіб. Загальні людські втрати оцінюються від 50 до 80 мільйонів осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!