У Львові вшанують пам’ять жертв Голокосту. Програма

1518 1
Цього дня у 1945 році українські солдати звільнили в’язнів концтабору «Аушвіц-Біркенау».
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

27 січня за рішенням Генасамблеї ООН від 2005 року у світі відзначається День пам’яті жертв Голокосту.

Цього дня у 1945 році бійці Першого українського фронту звільнили в’язнів концтабору в Аушвіці, що був найбільшою «фабрикою смерті» в Європі.

Читайте також: У центрі Львова знімають фільм про Голокост. Фото

На вшанування пам’яті жертв Голокосту у Львові о 12:30 розпочнеться мітинг біля Пам’ятника жертвам львівського гетто, що на проспекті Чорновола. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

А з 14:00 у музеї «Територія терору», що на проспекті Чорновола, 45г, розпочнеться презентація каталогу та відео про виставку «Табір примусових робіт „Янівська“ — індустрія терору».


Читайте також:
27 Січня, 2020 15:16
666 ... в'язнів концтабору Освенцім звільнила радянська Червона Армія , бійці 1-го Українського фронту ... серед них безумовно були і українці ... вшановувати пам'ять людей ,що загинули в концтаборах -- святе діло ... тільки чомусь пам'ять загиблих в Янівському вшановують конкретно , а от загиблих в шталазі №328 вшановують якось тихо-тихо ... може тому , що в шталазі серед в'язнів не було євреїв , а в Янівському вони становили більшість ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!