Поблизу вулиці Пластової у Львові встановлять пост моніторингу якості повітря

1546 0
Так, у режимі онлайн усі охочі зможуть відслідковувати якість повітря на сайті «Зеленого міста» або ж іншому електронному ресурсі.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Novus Cybernetic, яке перемогло у тендері.

Як повідомляє пресслужба ЛМР, вартість обладнання та його встановлення становлять 1,3 млн грн. Обладнання відповідатиме метрологічним вимогам і буде сертифікованим відповідно до законодавства.

Читайте також: За рівнем забрудненості повітря у Львові можна стежити онлайн. 5 способів

Також пост моніторингу обладнанають метрологічною станцією і так робитимуть заміри речовин, як-от вуглець оксид (CO), азот діоксид (NO2), діоксид сірки (SO2), озон (O3), сірководень (H2S), аміак (NH3), азоту оксид (NO), РМ2, 5 та РМ10.

У режимі онлайн усі охочі зможуть відслідковувати якість повітря на сайті «Зеленого міста» або ж іншому електронному ресурсі.

Встановити його планують у жовтні. Наразі ж вирішують питання щодо місця розміщення посту моніторингу якості повітря. Відповідно до законодавства, таке обладнання має бути у кожному місті України за межами санітарно-захисних зон промислових об'єктів.

Нагадаємо, у сусідньому Івано-Франківську створили ініціативу EcoCity, що розробляю прилади для вимірювання якості повітря, зокрема ті, що вимірюють рівень формальдегідів, аміаку і СО. Їхня вартість становить від 1,5 до 2,5 тис. грн, а розробники допомагають поширювати дані про заміри онлайн в межах громадської мережі моніторингу якості повітря.

Додамо, на вул. Пластовій, 13, на території очисних споруд, виділили земельну ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!