У Львові встановили додаткові камери відеонагляду. Локації

3658 0
У Львові облаштували камери спостереження ще на кількох локаціях.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Як поінформував керівник Муніципальної дружини Юрій Діль, Монумент слави, що на вулиці Стрийській, та Пагорб слави, що на вулиці Пасічній, тепер перебувають під відеонаглядом: на території меморіалів облаштували відеокамери.

"Кожного дня ми маємо 10-20 звернень від правоохоронних органів щодо надання відеоматеріалів, де можуть бути зафіксовані різні правопорушення. Зокрема, завдяки відео з наших камер правоохоронці змогли розшукати та затримати підозрюваного у вчиненні важкого злочину. Камери зафіксували номерний знак автомобіля підозрюваної людини", – заначив Юрій Діль.

За його словами, зараз у Львові встановлено 107 відеокамер. Планують, що до кінця року їх кількість зросте до 200, – інформують в прес-лужбі Львівської міськради.

Додамо, минулого року у Львові запрацював Центр безпеки міста. Тут опрацьовують зображення з відеокамер, розміщених по Львову.

Читайте також: За порядком у Львові стежитимуть 1500 камер відеонагляду. Львів’янам пропонують долучитися

Нагадаємо, під час дискусії "Львів туристичний. Як покращити інфраструктуру міста", яку наприкінці травня організовувало "Твоє місто Львів", Микола Хмілярчук, директор готелю "Асторія" розповів, що до них частіше стали звертатись із проханням надати записи із зовнішніх камер, щоб знайти винних у правопорушеннях. 

Тим часом у Львові працюють над створенням єдиної мережі відеоспостереження, куди ввійдуть камери Поліції, Львівавтодору та Служби безпеки України. Львів’янам пропонують долучитися, приєднавши свої камери спостереження з будинків та іншої нерухомості до єдиної мережі. До 2020 року у Львові мають встановити 1500 камер.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!