У Львові встановили найбільшу в Західній Україні фасадну сонячну електростанцію. Фото

17077 4
До комплекту станції увійшло майже 1000 панелей, які встановили на даху і на фасаді.
Фото: Віталій Антонов

Фото: Віталій Антонов

7-поверхову будівлю центрального офісу «Галнафтогаз» у Львові на вулиці Героїв УПА, 72 покрили фасадними сонячними панелями. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив директор компанії Віталій Антонов.

Читайте також: На Львівщині відкрили сонячну електростанцію «Щирець-1»

До комплекту станції увійшло майже 1000 панелей, які встановили на даху і на фасаді. Загальна площа покриття –1620 кв. м, а потужність станції сягає до 200 тисяч кВт/год. на рік.

«Цього достатньо, щоб упровдовж місяця повністю покрити потреби в електроенергії 10 стоквартирних будинків», – зазначає він.

Будівля до сонячних панелей

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту розвитку мережі АЗК «ОККО» Назар Турхан повідомляв, що вартість цієї електростанції становить 7,5 млн грн. Роботи «Галнафтогаз» виконував за власний кошт.

Усю згенеровану енергію подаватимуть за «зеленим тарифом», а ЛМКП «Львівобленерго» має надати точку під’єднання до місцевих електричних мереж. 

Читайте також: На Львівщині виділили ще 50 Га під сонячні електростанції

Нагадаємо, на початку 2018 року виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво дахової сонячної електростанції за адресою вул. Героїв УПА, 72.

ПАТ «Концерн Галнафтогаз» – українська компанія-власник однієї з найбільших мереж автозаправних комплексів в Україні – «ОККО». Це третя за величиною мережа АЗС в Україні з ринковою часткою понад 17%.


Читайте також:
7 Жовтня, 2019 19:37
666 ... а фунКційне призначення отого "паперу" всім відоме ...
7 Жовтня, 2019 19:09
Львів'янин Обнадійливим виглядає поєднання адекватного зовнішнього вигляду після реконструкції і фунціональності (принаймі на папері)
7 Жовтня, 2019 16:50
Мешканець На протязі року після початку есплуатації порахувати реальне ККД
7 Жовтня, 2019 13:45
666 ... щоби порахувати користь для міста від отої "електростанції" непотрібно мати якусь освіту ... зрозуміло , що ХТОСЬ намірився отримати щось за рахунок міста ... та той "вовк" вдавиться нашім "ягням" ... бо все так не буде ... ніде в світі , а тим паче -- в Україні ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!