У Львові встановили різдвяного дідуха

2154 0
Головний дідух Львова заввишки 4 метри і складається зі 120 маленьких дідухів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, напередодні Святвечора та Різдва Христового, у Львові традиційно встановили різдвяного дідуха. Цього року, як і в минулі роки, він стоятиме на на площі Яворського, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Що символізує дідух і чому його після свят виносять з хати

Традиційно головний Дідух Львова виготовили майстри Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького. Його висота становить приблизно 4 метри і він складається зі 120 маленьких дідухів.

«Нехай цей Дідух буде для нас всіх символом достатку і надії на те, що Господь й надалі буде про нас опікуватись. Помагай нам, Боже, нехай цей новий рік, щоб він був кращим, як торік. Бажаю всім в доброму здоров'ї по всіх куточках нашої країни у колі родини голосно сказали: «Христос Рождається», – зазначив настоятель храму Стрітення Господнього УГКЦ о. Михайло Білецький.

Читайте також: Я почуваюся маленьким хлопчиком, або спогади про галицьке Різдво

 
Дідуха у центрі Львова встановлювали під супровід коляди від гурту KURBASY, товариства «Лемківщина» та Львівського муніципального хору «Гомін».
Фото ЛМР та Христини Процак 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!