У Львові викрили поліцейського, який за 3,5 тисячі доларів допомагав уникнути мобілізації

1203 0
Правоохоронець вимагав від місцевої мешканки 3,5 тис. доларів за вирішення питання стосовно мобілізації її родича до ЗСУ.
фото: Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

фото: Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

У Львові викрили поліцейського, який за хабар допомагав уникнути мобілізації. За даними слідства, правоохоронець вимагав від місцевої мешканки 3,5 тис. доларів США неправомірної вигоди за вирішення питання стосовно мобілізації її родича до ЗСУ.

Він запевняв, що має вплив на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки і за грошову винагороду може вирішити питання щодо уникнення мобілізації її братом.

Читайте також: На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 35-річному інспектору управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції Нацполіції України за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України)», – йдеться в повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Наразі вирішують питання про обрання чоловіку запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, встановлюють також інших причетних осіб.

Нагадаємо, що 30-річного львів’янина судитимуть за ухилення від призову на військову службу. Військовозобов’язаного чоловіка, придатного за станом здоров`я для проходження служби, повідомили в законному порядку про час, дату та місце відправки до однієї з військових частин Збройних Сил України. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!