У Львові викрили злочинну організацію, що обкрадала людей під виглядом банківських установ

18128 0
Вони використовували фейкові фішингові сайти.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

У Львові викрили злочинну організацію, що обкрадала людей під виглядом сайтів банківських установ. Четверо осіб використовували для цього так звані фішингові сайти.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

Злочинці здійснювали масове розсилання смс-повідомлень з інформацією про можливість отримання допомоги від держави для внутрішньо-переміщених осіб, вказуючи посилання на фейкові сайти банківських установ, з метою заволодіння кодами доступу до банківських рахунків потерпілих. Надалі, шляхом несанкціонованого втручання в роботу веб-ресурсів банків України, учасники злочинної організації незаконно заволодівали грошовими коштами.

«Під час обшуків у них було виявлено та вилучено мобільні телефони, десятки сім-карток операторів зв’язку, комп’ютери та ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки та готівка в сумі 13 500 доларів США та 1 900 євро. Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів», – зазначили в прокуратурі.

Читайте також: У Львові затримали киянина, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного агента фсб у результаті багатоетапної спецоперації на Львівщині. Поплічником ворога виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на Сході України.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!