У Львові виставлять мощі святого, який є покровителем матерів та дітей

2061 0
Ікону з мощами святого Герарда встановлять у храмі Святого Юра.
Фото: ugcc.lviv.ua

Фото: ugcc.lviv.ua

У суботу, 16 жовтня, в Архикатедральному соборі св. Юра встановлять ікону з мощами святого Герарда, який є покровителем материнства, зокрема породіль, а також дітей, сім’ї та доброї сповіді. Про це повідомляє Львівська Архиєпархія.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Церква Вознесіння Господнього на Знесінні

Зокрема, у суботу, о 17.00 год з нагоди встановлення ікони з мощами святого Герарда відбудеться Всенічне Бдіння.

У неділю, 17 жовтня, ікону з мощами виставлять до почитання. Далі – з понеділка 18 жовтня до вівторка 26 жовтня в соборі святого Юра буде відбуватися девятиденне моління до святого Герарда.

За словами єпископа-помічника Львівської Архиєпархії Преосвященнішого Володимира, мощі святого Герарда передали редемптористи з Австрії.

«У нас також є супровідний лист-засвідчення генерального постулятора від 30 грудня 1904 року, відразу після канонізації св. Герарда. Сам мощовик вкладено в ікону. Цікаво, що він також має певну символіку. На ньому зображено лілії, які символізують невинність та богопосвячене життя. А чотири перлини вказують на обіти редемптористів: чистоту, убожество, послух, а також обіт чи присяга витривання», – каже владика Володимир.

Читайте також: На реставрацію собору святого Юра у Львові виділили майже 15 млн грн

До святого Герарда приходять чимало жінок просити ласки материнства та дякують за щасливо народжених дітей.

Довідково

Святий Герард – редемторист, католицький святий, чудотворець. Чимало християн у цілому світі шанують його як покровителя материнства, матерів, особливо породіль, дітей, сім’ї, доброї сповіді.

Беатифікований 29 січня 1893 року Папою Левом XII. Канонізований 11 грудня 1904 року Папою Пієм X.

Народився 6 квітня 1726 р. в місті Муро на півдні Італїї. Був наймолодшою дитиною у сім’ї. Завдяки своїм батькам полюбив молитву і навчився самопожертві. У квітні 1749 року, проявляючи незвичайну упертість і бажання повністю віддати себе Христу, був прийнятий редемптористами, які вели місії в його рідній місцевості. Після пробного періоду і новіціяту в Деліцето, 16 липня 1752 року склав монаші обіти.

Прожив в Конгрегації, як брат-помічник, близько 5 років. Відрізнявся особливою ретельністю в спасінні душ, терпінні в різних хворобах, любові до хворих та жебраків. Проявив величезну смиренність, коли на нього звели наклеп, героїчний послух, дух самокатування тіла і невтомність в молитві. Написав багато листів, через які був для інших людей духовним наставником. В нагороду Бог обдарував його даром зцілення, духом пророцтва і даром проникнення в таємниці людських сердець.

Помер в Матердоміні 16 жовтня 1755 року. Одним із важливих засобів навернення людей до Бога у св. Ґерарда був його дар творити численні дива, за що його навіть назвали «Чудотворцем XVIII сторіччя». Коли його просили про чудодійну поміч в оздоровленні безнадійно хворих чи у інших добрих справах, він з молитвою та із знаменням Хреста мовчки виконував ці прохання. Серед найвідоміших чуд: дитятко-Ісус у статуї оживало і бавилося з маленьким Герардом, святий Михаїл вночі приносив Святе Причастя, відбулося зцілення отця-каноніка Сапонієро під час епідемії, забута хустина св. Герарда допомогла жінці при пологах та інші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!