У Львові виявили масове поховання із рештками понад 10 людей. Відео

13931 0
На подвір’ї музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» дослідники виявили захоронені рештки людей. За попередніми оцінками, це жертви репресій радянської влади.

Під час проведення розкопок у дворі колишньої катівні КҐБ та гестапо у Львові виявили два місця масових поховань людей. За попередніми оцінками, це жертви репресій 40-50-х років XX ст. Як розповів Руслан Забілий, директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького», на території музею дослідники виявили дві ями, у яких захоронено рештки понад 10 людей.

За словами Святослава Шеремети, керівника меморіально-пошукового КП ЛОР «Доля», яке проводить розкопки, поховання, найімовірніше, з’явилися після 1939 року, тобто після першого приходу радянської влади на територію Західної України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!