У Львові виявили перший випадок обмороження. Як діяти

1458 0
Чоловік непритомним лежав на колії, його знайшли працівники залізниці.
Фото: 1ТМО

Фото: 1ТМО

У Львові виявили перший випадок переохолодження та обмороження. В реанімацію Першого територіально-медичного об’єднання без свідомості потрапив 54-річний чоловік. Про це повідомили у пресслужбі ТМО.

«Його знайшли працівники залізниці. Непритомним він лежав просто на колії. Був напідпитку», – зазначають в пресслужбі.

Чоловік у важкому стані з ознаками обмороження та порушенням життєвих функцій. Наразі він вже прийшов до тями. Після доби в реанімації його перевели у Центр термічної травми, де лікуватимуть незначні обмороження рук.

В ТМО додають, що загалом за зимовий період до відділень інтенсивної терапії об’єднання 1ТМО на Сихові та на Топольній із переохолодженнями потрапляє близько 30-35 осіб щороку.

Читайте також: У Львові зростає кількість травм через ожеледицю. Як вберегтися

У ТМО застерігають, що мінусова температура на термометрі триматиметься ще довго, тому просять бути обережними і запам’ятати ознаки та основні правила зігрівання під час переохолодження та обмороження:

  • Найчастіше трапляються поверхневі обмороження, коли страждають відкриті ділянки шкіри: вуха, ніс, обличчя та руки. У дітей поверхневе обмороження наступає швидше. Аби відігріти ці ділянки достатньо трішки їх зігріти: сховайте руки під пахви, а обличчя прикрийте рукавичками;
  • При легкому обмороженні шкіра стає блідорожевою, а впродовж доби можуть з’явитися пухирці, як при опіках.  При такому обмороженні ні в якому разі не можна розтирати шкіру і запихати руки у гарячу воду. Найкраще зняти мокрий одяг, або взуття і загорнути кінцівки в теплу ковдру, випити гарячого чаю і спостерігати. Якщо за 5-6 годин стан шкіри не поліпшиться, болючі відчуття не минуть  негайно звертайтеся у лікарню;
  • Найстрашніше  важкі обмороження. Їх можна розпізнати за набряками, потемнінням шкіри, а також нечутливістю в ділянці обмороження. У таких випадках варто негайно звертатися до лікарів.
Нагадаємо, що у Львові функціонує пункт обігріву у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян (вул Кирилівська, 3а).

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!