У Львові вийде дитяча книга про війну. Фото

2823 0
Однією з перших новинок «Видавництва Старого Лева» у 2015 році стане унікальна книжка – «Війна, що змінила Рондо». Це – книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами.
Фото: ВСЛ

Фото: ВСЛ

Книгу написала та проілюструвала творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів), інформує «Видавництво Старого Лева».

«Як би ми не хотіли вберегти наших дітей і самих себе від війни та розмов про неї, вона занадто близько, щоб просто заплющити на це очі. Книжка, яку створила «Аґрафка», дає змогу поговорити з дітьми про війну мовою (і текстовою, і візуальною), яка не травмує їх, а допоможе осягнути, що ж відбувається, як з цим боротися і як з цим жити», – наголошують у видавництві.

«Війна, що змінила Рондо» – це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. Ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму, додають у ВСЛ.

Вона розповідає історію міста Рондо, в якому живуть тендітні та вразливі створіння. Головними персонажами є троє друзів – Данко, Зірка та Фабіян. У мирне місто одного дня приходить війна. Лихо завжди приходить зненацька, війни ніхто ніколи не знав і тим паче не чекав, проте вона прийшла і торкнулася кожного мешканця Рондо. Це книга про те, що перемогти у війні можна лише згуртувавшись, а справжнім героєм може стати кожен. Проте, навіть коли війна закінчується, вона назавжди залишає по собі сліди.

«Ми навмисно не робили наших персонажів людьми, а досить крихкими істотами, щоб показати: коли приходить війна, ми усі стаємо безпомічними, нас легко зламати», – розповідає Романа Романишин.

«Війна – теж окремий персонаж, - зауважив Андрій Лесів. – Адже ворог щоразу інший, а війна – це зло, не залежно від того, що стоїть за цим поняттям».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!