У Львові вийшли з ладу одразу дві кабельні лінії. Їх проклали ще понад 50 років тому

3439 0
Якщо не з’являться нові пошкодження, то відновлення займе близько двох години.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

У Львові вийшли з ладу одразу дві кабельні лінії, через що від ранку не курсує більшість трамвайних маршрутів, а також два тролейбусних – 22 і 32. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник начальника служби енергогосподарства ЛКП «Львівелектротранс» Роман Харівський, кабелі прокладені були ще в 1967-1968 році та вже вичерпали свій ресурс.

«Учора в 8 ранку вийшов з ладу основний кабель живлення із львівської підстанції №1, що на вул. Сяйво, 10. Тоді ж почали роботи з пошуку кабельних пошкоджень і ремонт основного кабелю. Водночас сьогодні о 4:20 вийшов з ладу і резервний кабель живлення. Так, погасли підстанції №7 та №3, що в трамвайному депо на вул. Городоцькій. Пошкодження знайшли і зараз триває ремонт кабельної лінії», – каже він під час стріму Tvoemisto.tv.

Читайте також: Як у Львові перебудують ринок «Привокзальний» і як може змінитись територія довкола

Якщо після цього не з’являться нові пошкодження, то відновлення займе близько двох години. Загалом до обіду в ЛМР обіцяли впоратися з проблемою. Паралельно ведуть роботи на вулиці Виговського, 25 з відновлення основного кабелю.

За словами спеціаліста, практично неможливо запобігти подібним ситуаціях, оскільки кабельні лінії вичерпали свій ресурс, мають багато ремонтних пошкоджень. Єдиний спосіб – це планова заміна мереж.

«Прогнозувати, де кабель вийде з ладу – неможливо. Ми маємо результати замірів опору ізоляції і якщо низька ізоляція кабелю, то розуміємо, що він на грані, а де буде пошкодження – невідомо. Деякі кабельні лінії мають 2, 3, а то й 4 км, на них може бути і 20 пошкоджень», – додає він.

Читайте також: Оминути затори. Як у Львові запрацював шерінг електросамокатів

Нагадаємо, що на високовольтній лінії в депо на вул. Городоцькій трапилась аварія. Так, наразі не курсують більшість трамвайних маршрутів та тролейбусні маршрути №22, що сполучає ЛНУ ім. Івана Франка та автовокзал на вул. Стрийській, та №32, що курсує від Франкового вишу до мікрорайону Левандівки.

Ольга Коваль

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!