У Львові визначили переможців конкурсу з благоустрою львівських природних джерел

1981 0
Перше місце отримав проєкт «Жива вода» у Брюховичах.
Фото: Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

Фото: Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

У щорічному конкурсі «Благоустрій джерел Львова» взяло участь 10 учасників, які запропонували 4 локації: джерела у парку «Снопківський», джерело у парку «Піскові озера», джерело в смт. Брюховичі та джерела в районі вул. Холмської (Клепарівський потік), повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР.

Читайте також: Які озера відновлюватимуть цього року у Львові. Перелік

Джерело на даний час

Перше місце отримав проєкт «Жива вода» у Брюховичах, автором якого є Мар’ян Свірнюк. Це єдиний проєкт, який стосується облаштування саме джерела питної води та відповідає усім вимогам конкурсу.

Друге місце отримали відразу два проєкти щодо облаштування джерел у парку «Снопківський», співавторами одного є Ольга Цвіленюк та Наталя Кузема, а другого – Юрій Волощак.

Проєкт джерела «Зелені очі» у парку «Снопківський»

Проєкт джерела «Зелені очі» у парку «Снопківський»

Проєкт джерела «Зелені очі» у парку «Снопківський»

Третє місце отримав проєкт облаштування джерела у парку «Піскові озера», автор – Юрій Волощак.

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Проєкт облаштування джерела у парку «Піскові озера»

Проєкт облаштування джерела у парку «Піскові озера»

Реалізація проєкту, який зайняв перше місце, фінансуватиметься за кошти фонду охорони навколишнього середовища Львівської МТГ, а друге та третє місця пропонується включити до технічного завдання при розробці проєкту організації парку «Снопківський» та проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту парку «Піскові Озера».

Нагадаємо, у Львові планують розробити робочий проєкт і розпочати роботи на Левандівському озері, а також відновити друге озеро у парку «Горіховий гай», а якщо відновити його не вдасться, то облаштувати майданчик для пікніків у чаші цього озера. Також у планах проаналізувати джерела у лісопарку «Погулянка» і зробити тут каскад озер. Детальніше про те, що планують робити у парках Львова читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!