У Львові з яйцями та шинами пікетували «Сбербанк России»

1969 0
У Львові активісти влаштували пікет «Сбербанка России», що на вулиці Валовій, 4: під установу принесли шини, яйця та помідори. Таким чином пікетувальники заявили, що в Україні «тероризм не пройде».
Фото: Ольга Швед

Фото: Ольга Швед

Активіст Андріан Кліщ пояснив: «Банки, які фінансують терористів, не повинні спокійно працювати в Україні, тим більше у Львові… Мені здається, що це негарно, коли палять шини, б’ють шибки. Тому у нас попереджувальна акція для того, щоб громадяни почали забирати заощадження з цих банків – банків сім’ї Януковича та Росії, які фінансують тероризм. Далі ми плануємо заблокувати банки так, щоб вони не змогли здійснювати свою діяльність на території України», пише ZIK.

Проте у «Сбербанку России» в центрі Львова пікетувальників зустріли технічною перервою. Тож активісти на порозі поклали шини, які «прикрасили» сірниками, помідорами та яйцями, а також плакатом з написом: «Цей банк фінансує тероризм».

Крім того, протестувальники розклеїли на стінах банку листівки «Тероризм не пройде», а на деревах – плакати з гаслами «Стоп банку-спонсору сепаратизму», «ПТН ПНХ» тощо.

Як зазначили активісти, далі вони попрямують з акцією протесту до «Платінумбанку».

«Є інформація, що затримали сепаратистів з великою кількістю карток «Платинум банку», а також про належність цього банку до бізнесу сім’ї Януковича. Такі установи не мають функціонувати у місті», – цитує одного з активістів ZAXID.NET.

Крім того, кореспондент Tvoemisto.tv зафіксував зранку, 23 червня, червону фарбу на вікнах  «Сбербанка России», що на вул. Франка, 79.  

Фото: tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!