У Львові за майже 3 мільйони відреставрують будинок-пам’ятку на вулиці Дорошенка

3409 0
Львівська міськрада вже підписала договір з підрядником.
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

16 серпня управління охорони історичного середовища ЛМР уклало договір на реставрацію будинку на вул. Дорошенка, 19, що є пам’яткою місцевого значення. Про це ідеться на сайті Прозорро.

Договір укладений з ТзОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня «Україна-реставрація», що стало переможцем торгів і має виконати роботи за 2 949 500 грн. Фірма зареєстрована в Києві.

Також у тендері брали участь ще двоє учасників – ТзОВ «Будівельна компанія «Львів», що запропонувало виконати роботи за 2 950 000 грн, і ТзОВ «Еталон-Ком» (3 470 790 грн).

Читайте також: У Львові удвічі дешевше продають приміщення на Дорошенка. Чому так і що каже оцінювач

Переможець торгів до 31 грудня має виконати ремонтно-реставраційні роботи головного фасаду будинку-пам'ятки архітектури місцевого значення, охоронний № 94.

Будинок на теперішній вул. Дорошенка, 19 збудували у 1909 році за проектом архітектора Володимира Підгородецького для банкіра Едварда Ландау на місці триповерхової кам’яниці, що була тут зведена у 1888 році, а потім розібрана під нове будівництво. Житлова споруда з камерним внутрішнім подвір’ям, зведена у стилі пізній історизм (необароко). Фасад з багатим ліпним оздобленням, почленований потужними коринфськими півколонами над балконною балюстрадою. Його прикрашають скульптури Петра Війтовича. Це алегоричні зображення «Війни», «Миру», «Науки», «Мистецтва», «Праці» і «Торгівлі».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!