У Львові за місяць зібрали понад 400 тисяч пожертв завдяки екуменічній благодійній програмі

1366 0
Головна мета – щоб людям було безпечно під час карантину у своїх оселях, кажуть ініціатори програми.
фото: духовна велич львова

фото: духовна велич львова

Сьогодні, 30 квітня, минає рівно місяць, відколи у Львові діє екуменічна благодійна програма COVчег, покликана долати виклики, пов’язані із пандемією коронавірусу. Завдяки проєкту провели 295 телефонних консультацій пацієнтів з підозрою на COVID-19, 244 швидких тести на коронавірус, 32 виїзди медико-санітарної бригади додому до пацієнтів. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Головна мета – щоб людям було безпечно під час карантину у своїх оселях, кажуть ініціатори програми. Саме тому літніх людей, осіб з інвалідністю кілька разів на тиждень забезпечують триразовим гарячим харчуванням. За місяць роздали 1821 набір. Долучилися 85 волонтерів, які переважно є молоддю, і часто розвозять їжу у свою обідню перерву, таким чином, допомаючи у подолання пандемії. Також завдяки програмі понад 2000 осіб отримали психологічні консультації. 

Читайте також: Карантинні закупівлі і захист лікарів. На що витрачають бюджетні кошти лікарні Львова

Після підписання відповідного меморандуму у COVчезі поєднали свої зусилля УГКЦ, ПЦУ, РКЦ, Вірменська апостольська Церква, представники протестантських громад, церковні медичні організації, БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ. Також громадські організації – «Медична місія», клуб греко-католицької інтелігенції, Мальтійська служба допомоги. Долучаються адресами потребуючих допомоги, засобами захисту, волонтерами. 

«Коли люди об’єднують зусилля, стають можливими великі речі. COVчег і надалі, адже і після завершення карантину будуть виклики, які потрібно долати, а це можливо лише спільними зусиллями  і відкритими на допомогу серцями», – каже керівник проєкту, отець-доктор Андрій Логін.

За місяць зібрали понад 413 тисяч пожертв. Ця програма, за словами отця, – інструмент милосердя, який був би неможливий без жертводавців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!