У Львові за підозрою в хабарництві затримали дитячу лікарку

2534 1
За словами головного лікаря міської дитячої лікарні Дмитра Квіта, лікарку затримали за дивних обставин
фото: СБУ Львівщини

фото: СБУ Львівщини

У міській дитячій лікарні кажуть, що жодних ознак хабарництва не було, а обставини затримання – були дивними.

Співробітники управління СБУ у Львівській області затримали неврологиню дитячої міської лікарні. Жінку звинувачують у вимаганні та отриманін хабара у батьків дитини з ДЦП за видачу медичної довідки. Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області.

«Лікарка впродовж тривалого часу вимагала гроші з батьків дітей з інвалідністю за видачу витягу із медичної картки для подальшого оформлення державної соціальної виплати. Свою «допомогу» вона оцінювала приблизно у 500 доларів за документ», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Директора Грибовицького сміттєзвалища затримали з підозрою у хабарництві

Правоохоронці кажуть, що задокументували отримання лікаркою першої частини хабара в сумі приблизно 6 тис. грн, які вона нібито вимагала у мами дитини з ДЦП.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, планується повідомлення лікарці про підозру. Зазначається також, що неврологиня через раптове погіршення здоров’я перебуває в стаціонарі на лікуванні.

За словами головного лікаря міської дитячої лікарні Дмитра Квіта, лікарку затримали за дивних обставин: пакет із грошима виявили в ординаторській між столом та диваном, де постійний потік людей, відбитків пальців лікарки на ньому не виявили. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У поліції показали, як затримували на хабарі чиновника міськради. Фото

«Характер дій правоохоронців був дуже дивним. Вони увірвалися в сонний час у відділення без пред’явлення дозволу на обшук. Обшуки тривали впродовж трьох годин: спочатку – у кабінеті завідувача відділення, а потім – в ординаторській, і там між столом і диваном знайшли пакет із грошима. Сюди заходять і лікарі, і пацієнти. Лікарку, попри відсутність підстав для затримання, забрали для допиту та подальших слідчих дій. Згодом їй стало погано, тож її госпіталізували в лікарню», – каже Дмитро Квіт.

Він додає, що сподівається на об’єктивне розслідування і засуджує будь-які прояви хабарництва в лікарні.

Фото СБУ Львівщини


Читайте також:
9 Квітня, 2019 15:43
666 ... є "підозра" і є варіант , що потім "ложечки знайдуться" і підозра не підтвердиться ... отак "викривати" корупцію , яка конкретно існує в лікарнях , треба ... але , дотримуючись конкретної норми Конституції ... та т.з. "четвертій владі" закони не писані ... та все так не буде ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!