У Львові забудовника оштрафували за незаконне зведення житла на вулиці Городницькій

2006 0
Львів’ян закликають утриматися від купівлі квадратних метрів за цією адресою.
фото любомира зубача у фейсбуку

фото любомира зубача у фейсбуку

Міська інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові виписала низку штрафів забудовника, що незаконно зводить житло на перехресті вул. Городницької – вул. Липинського. Також у міськраді звернулись до правоохоронців, щоб ті перевірили законність продажу апартаментів за цією адресою на львівських сайтах. Про це сьогодні, 13 грудня, повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

«За виданими у січні 2018 року містобудівними умовами та обмеженнями на Липинського – Городницькій, 47 мала відбутися реконструкція та часткова надбудова/добудова складів. Саме на такі роботи ТзОВ фірма «Юнітек» отримувала документи. За фактом реконструкції взагалі не було, тільки поруч з’явилась ще одна та й у ній поверхів не 4, як було задокументовано в проєкті, а 5. Але хто б рахував? Утім, таки порахували – у міській інспекції ДАБК. І не лише поверховість», – каже він.

Читайте також: У Львові демонтували істооричну віллу Лоренца на Коновальця

Понад 220 тисяч штрафу отримав забудовник за те, що проєктна документація розроблена з порушенням вихідних даних, а саме виданих містобудівних умов. Проектна документація не містить жодних ознак реконструкції, а відображає «нове будівництво». Жодна перебудова, за його словами, введеного в експлуатацію об’єкту проєктом не передбачена.

На понад 111 тисяч гривень оштрафували генпідрядника – ТЗоВ «ОБРА КОНСТРАКШН ГРУП», бо на об’єкті відбуваються роботи з відхиленням від затвердженої документації.

Читайте також: У Львові планують заборонити будівництво житла у промзонах

Ще майже 50 тисяч гривень штрафу одержав замовник будівництва – ТЗоВ фірма «Юнітек»: за несвоєчасно подану інформацію в ДАБК про коригування проектної документації на об’єкт будівництва. Також на суму від 6,5 до 8 тисяч штрафуємо тих, хто робить авторський і технічний нагляди – за те, що вони нічого не зробили, щоб підрядник усунув відхилення від затвердженого проєкту.

Також міська інспекція ДАБК звернулася до прокуратури, аби та перевірила законність продажу апартаментів на Липинського – Городницькій, зокрема на львівських сайтах із продажу житла. Львів’ян закликають утриматися від купівлі квадратних метрів за цією адресою.

За даними Youcontrol, фірма «Юнітек» зареєстрована у місті Жовкві на Львівщині. Вона займається виробництвом меблів для офісів і підприємств торгівлі, кухонних та інших меблів. Кінцевою бенефіціарною власницею зазначена Галина Шабат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!