Львів'ян закликають не купувати житла у «Tiffany apartments» через невідповідність до проєкту

3048 0
Щойно отримавши містобудівні умови, змінили проєктанта – і проєкт, і посадку будинку.
фото: лун

фото: лун

Львівська міська рада закликає мешканців бути обачними та не купувати квартири в житловому комплексі «Tiffany apartments» від будівельної компанії «Мій Дім». Як зазначають у департаменті містобудування, проєкт, за яким тепер зводять житловий комплекс на вулиці Пасічній,84, не відповідає тому, що декларував забудовник, отримуючи містобудівні умови і обмеження.

Читайте також: Що дозволив набудувати у Львові «старий» виконком міськради

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, на містобудівній раді забудовник задекларував 40% громадської забудови, натомість станом на сьогодні цифри суттєво змінили. Тепер він фактично відмовляється від офісів на користь житла, кількість якого збільшує удвічі.

«Щойно отримавши містобудівні умови, змінили проєктанта – і проєкт, і посадку будинку. Забудовник скористався недосконалістю законодавства і змінив цифри житлового комплексу: мала бути струнка 16-поверхівка, яка по спадаючій закінчувалася 4-м поверхом, натомість почали будувати «шафу», яка закінчиться на 10-му поверсі. Замість обіцяних 7800 квадратних метрів житла перепроєктували на 13 200 квадратних метрів. Із комерції замість 4650 квадратних метрів залишили лише 1600 м². Про обіцяну парковку для цілого району теж не доводиться говорити», – каже він.

Департамент містобудування звернувся до міської Інспекції ДАБК, аби розпочати позапланову перевірку, це питання також винесуть на найближче засідання виконкому.

Із огляду на суперечливу ситуацію, львів'янам рекомендують не купувати квартири на вул. Пасічній, 84 у житловому комплексі «Tiffany apartments», бо, в підсумку, це будівництво може не завершитися.

Нагадаємо, торік у Львові на вулиці Личаківській, 259 демонтували 7-поверховий будинок, побудований із порушеннями.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!